Mats the man

Jag har en rad olika intressen som får mig att må bra och bli till den jag är. Jag tycker om att ta skånetrafikens sommarkort och resa runt i sydsverige – att äta fish and chips i hamnen i Simrishamn, att meditera vid gravkullen i Svarte ovanför byn, tågrälsen och havet bortanför, eller att vandra kilometrar på grusiga landsvägar där bussarna inte går för att hitta en hällristning, något naturskönt, eller bara få vara… Då lever jag och finns.

Jag älskar mat. Speciellt berättelsen bakom en maträtt – mat är mer än näring, det är en tradition, en kultur – ett minne av den där tredje dejten när jag lagade vegetariska cannelloni och du tog med en flaska Castelgufo, och när du skulle gå ville du kyssa mig där i hallen men jag lyckades trampa på din fot istället – good times!), det är farmors julskinka som omsorgsfullt masserades i kryddlag två gånger om dagen ända fram till julafton… Mat är en berättelse, en berättelse om liv och förutsättningar, minnen av glädje, sorg och de stora viktiga och helt betydelselösa händelserna i livet.

Och musik… jag älskar musik. Jag gör musik själv, något slags genretrotsande med bläckfiskfötter i neofolk och gamla fiolpolskor, i elektronica och klassisk musik, och i soundtracken till varje nordic noir som gått på tv. Så någon gång emellanåt kommer jag att skriva något om musik och om musiken jag gör. Under fliken musik ligger iallafall länkarna till mitt soundcloud-konto och min youtubekanal.

Avslutningsvis… De senaste åren har jag även fascinerats mer och mer av historia och särskilt det förkristna norden – framförallt dess mytologier och föreställningsvärld stämmer mig till eftertanke och kittlar min fantasi, det inspirerar mig.

Olika intressen och på ytan olika ämnen, fast med berättelsen och reflektionen som gemensam nämnare. Det här är mina berättelser om mat, myt och mylla…